Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у бањалучком насељу Ада церемонији додјеле кључева поводом завршетка вишепородичног стамбеног објекта са 50 станова, намијењених за трајно збрињавање расељених лица и повратника.

Том приликом, предсједник Републике Српске је изразио увјереност да ће избјегле и расељене породице којима су данас уручени кључеви станова коначно моћи да имају сигуран и пристојан живот након вишегодишњег чекања.

Предсједник Српске је рекао да је зграда са 50 станова за избјегла и расељена лица изграђена у оквиру Регионалног стамбеног програма, који су заједно провели међународни донатори и локалне институције.

„Захваљујем свима који су помогли у овом програму који се спроводи широм Републике Српске. У Добоју се гради више од 100 станова, а имамо намјеру да овдје изградимо још станова и то је добра прилика да коначно ријешимо питање смјештаја расељених људи у Српској“, изјавио је предсједник Републике.

Предсједник Додик је истакао да је питање расељених, а не само избјеглих, постало приоритет у међународним програмима.

„Задовољан сам у име Републике Српске што овај програм функционише и што имамо прилику да људима који дуго чекају ријешимо њихово стамбено питање“, навео је предсједник Српске.