Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић посјетио је данас производнe погонe Фабрике обуће „Дермал“ у Кнежеву и Котор Варошу, која ове године обиљежава двадесет година успјешног рада.


Фабрика обуће „Дермал“ запошљава 1230 радника и 85 одсто своје производње пласира на европско тржиште.


Предсједник Владе Радован Вишковић изјавио је након обиласка погона у Котор Вароши да је Фабрика обуће „Дермал“ примјер успјешног руковођења предузећем, те да су задовољни радници прави показатељ доброг и успјешног рада.


Премијер Вишковић је истакао да ће Влада Републике Српске увијек пружити подршку оваквим и сличним предузећима, јер њихов развој значајно доприноси и развоју привреде Републике Српске.


„Број радника које ово предузеће запошљава је нешто што треба поштовати, као и то да су плате натпросјечне у односу на друга предузећа из ове бранше, а данас смо имали прилику да чујемо да постоји потреба за додатним запошљавањем“, рекао је премијер Радован Вишковић.


Премијер Вишковић је власнику и директору фабрике Раденку Бубићу пожелио срећан јубилеј – 20 година постојања и рада, те изразио задовољство што су подршку пружили и партнери из ЕУ који послују са „Дермалом“.


„Ова компанија је и у годинама епидемије вируса корона инвестирала и запошљавала раднике и то је велики успјех“, рекао је предсједник Владе Републике Српске.


Премијер Радован Вишковић је напоменуо да је Влада Републике Српске у претходном периоду одређеним мјерама и повластицама за предузећа која послују у области прераде коже и текстила спасила ову браншу и омогућила да се она развија.