​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са представницима њемачке компаније „Mubea“, једног од свјетских лидера у производњи компоненти за ауто индустрију.


Током састанка са Кристијаном Каријусом, директором корпоративног развоја њемачке компаније, предсједник Владе указао је на предности Републике Српске које се нуде иностраним инвеститорима, заинтересованим за отварање извозно орјентисаних производних капацитета. 


Предсједник Владе информисао је представнике „Mubea“ да Република Српске нуди стимулативно пословно окружење, истичући да, поред повољних цијена енергената, инострани инвеститори могу да рачунају и на низ других погодности, између осталих и оних који предвиђа Закон о подстицајима.
Директор њемачке компаније Кристијан Каријус, пренио је да тренутно разматрају планове за за велику потенцијалну инвестицију на простору Републике Српске из области ауто индустрије, те да ће одлука о томе бити донијета крајем ове године.


С друге стране, предсједник Владе Радован Вишковић указао је да у Републици Српској успјешно више свјетски етаблираних компанија из ове бранше, истичући да неке од њих, попут њемачког „PASS-a“, такође намјеравају да прошире своје пословање, отварањем нових фабрика из области ауто индустрије на подручју Републике Српске.