​Премијер Вишковић поручио је на комеморацији убијеном начелнику Сектора криминалистичке полиције приједорске Полицијске управе Раденку Башићу да га да Република Српска и град Приједор никада неће заборавити, као ни његову породицу, а да ће институције учинити све да пронађу убице.


„Због његових најближих, супруге и двоје дјеце и због Приједора који данас оплакује свог цијењеног суграђанина, ангажовани су капацитети надлежних институција да се открију убице невиног човјека“, истакао је премијер Вишковић на комеморативном скупу у Приједору.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић је истакао да је трагичан одлазак Башића ненадокнадив губитак за његове најмилије, али и за његов Приједор, град који је штитио и чувао обављајући полицијски посао и задатке одговорно и прфесионално до посљедњег дана.


„Цијелу професионалну каријеру Раденко је посветио борби против криминала и зато га Република Српска и Приједор никада неће заборавити ни њега ни његову породицу“, рекао је премијер Вишковић.


Додао је да је Башић био полицајац и човјек за примјер, посвећен породици и послу који је неизмјерно волио, те да ће његов живот и рад бити запамћени само по добру и свему што је радио.


„Његов професионални ангажман служиће будућим генерацијама као примјер рада поштеног, часног, бескомпромисног полицијског службеника који је живот посветио борби против криминала и у тој борби никада није устукнуо ниједан једини педаљ“, истакао је предсједник Владе Радован Вишковић.


Изражавајући саучешће породици, премијер Вишковић истакао је понос свих што је Башић био припадник полиције Републике Српске и поручио да никада неће бити заборављена његова доброта и племенитост.