Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас, у Бањалуци, са шефом Јединице за БиХ и Косово при Служби Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Василисом Марагосом.


На састанку је разговарано о даљем унапређењу сарадње институција Реублике Српске и Европске комисије, те видовима подршке од стране Европске комисије реформским процесима у Републици Српској и БиХ.


Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је опредјељење Републике Српске за европске интеграције, те нагласио да је у процесу приближавања Европској унији неопходно уважавати уставно уређење БиХ и договорени механизам координције у свим активностима које се тичу европског пута.


 – Република Српска ће, као и до сада, наставити да своје законодавство усклађује са ЕУ директивама – рекао је премијер Вишковић и изразио увјерење да је изазове унутар БиХ могуће превазићи дијалогом и постизањем консензуса о свим отвореним питањима.


На данашњем састанку, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и шеф Јединице за БиХ и Косово при Служби Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Василис Марагос размијенили су мишљења и о другим актуелним питањима.