Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић су изразили задовољство добрим и стабилним политичким односима и билатералном сарадњом Босне и Херцеговине и Републике Турске. Нагласили су важност даљег регулисања уговорних односа двије земље, те су изразили наду да ће што прије доћи до окончања процедура за закључивање споразума који су у фази преговарања.

Чланови Предсједништва БиХ су истакли да би економску сарадњу требало даље развијати, повећањем трговинске размјене и растом обима турских инвестиција у Босни и Херцеговини, а наглашена је потреба за редовним одржавањем састанака Заједничке економске комисије.  

Током разговора са турским министром иностраних послова, посебна пажња посвећена је пројекту изградње аутопута Сарајево-Београд-Сарајево, значају за регион, као и важној улози Турске коју има у реализацији овог пројекта.

Изражена је захвалност на досадашњој помоћи коју је Турска пружила БиХ, посебно у медицинској опреми и вакцинама, у циљу борбе за сузбијање пандемије коронавируса, као и за ангажовање Турске агенције за развој и координацију ТИКА.

Министар иностраних послова Мевлут Чавушолу је казао да ће Турска и убудуће подржавати БиХ, те да је и његова посјета још један доказ те подршке. Рекао је да Турска ради на набавци већих  количина вакцина, те да БиХ може очекивати и додатне количине, након оних које су већ упућене. Нагласио је да ће се и убудуће радити на унапређењу економске сарадње и ангажману на повећању турских инвестиција у БиХ.

На састанку је разговарано и о регионалној сарадњи, те је истакнута важност трилатералних сусрета БиХ и Турске са Србијом и Хрватском. Било је ријечи и о мигрантској кризи, борби против тероризма, те о актуелним политичким питањима у региону и у свијету. 

Чланови Предсједништва БиХ су прихватили позив за учешће на предстојећем састанку Процеса сарадње у Југоисточној Европи који ће бити одржан у јуну у Анталији, те су изразили задовољство поновним сусретом са предсједником Републике Турске.