Чланови Предсједништва БиХ су изразили задовољство посјетом министра Билстрома, уз оцјену да су билатерални односи Босне и Херцеговине и Краљевине Шведске пријатељски, са интензивним политичким дијалогом и без отворених питања. Добре политичке односе не прате развијени економски односи, те је изражена намјера да у наредном периоду дође до интензивирања економске сарадње.

Истакли су важност повезивања привредних субјеката двије земље и заинтересованост за шведске инвестиције, за које постоје бројни и неискориштени потенцијали у Босни и Херцеговини. Посебну везу двије земље представља бројна дијаспора из Босне и Херцеговине, која успјешно живи и послује у шведском друштву. Чланови Предсједништва БиХ су рекли да ће регулисање уговорних односа двије земље, из свих области од интереса, допринијети развоју економске сарадње, на обострану корист.

Чланови Предсједништва БиХ су изразили захвалност на вишедеценијској континуираној подршци Шведске одрживом развоју Босне и Херцеговине, реформском и европском путу земље, путем бројних пројеката од значаја за све грађане у земљи.

Министар Билстром је изразио намјеру Шведске да јача и гради односе са Босном и Херцеговином. Поновио је подршку Шведске спровођењу реформи на путу ка чланству Босне и Херцеговине у Европској унији, те истакао важност реформског процеса за економски напредак и просперитет земље. У програму тренутног шведског предсједавања Савјетом Европске уније, подржан је процес интеграција Босне и Херцеговине и земаља региона у ЕУ и њихова важност за стабилности и будућност Европске уније.