Чланови Предсједништва БиХ изразили су задовољство посјетом министра Албареза, оцијенивши да су односи Босне и Херцеговине и Краљевине Шпаније традиционално добри и пријатељски.

Упутили су ријечи захвалности саговорнику за досадашњу добру сарадњу Босне и Херцеговине и Шпаније, уз искрену жељу да у наредном периоду буде додатно унапријеђена у свим релевантним областима.

Чланови Предсједништва БиХ захвалили су на континуираној и снажној подршци Шпаније у процесу европских интеграција Босне и Херцеговине, посебно у добијању кандидатског статуса за чланство у Европској унији, поновивши да у Босни и Херцеговини постоји јединствен став о њеном европском путу.   

На састанку је најављен наставак подршке Шпаније европској перспективи Босне  и Херцеговине, као и политици проширења ЕУ и током шпанског предсједавања Савјетом Европске уније у другој половини 2023. године.

Министар Албарез истакао је да ће Босна и Херцеговина на европском путу увијек у Краљевини Шпанији имати искреног пријатеља, а потврда тога је и закључивање Меморандума о разумијевању између министарстава иностраних послова Босне и Херцеговине и Краљевине Шпаније ради продубљивања сарадње у области европских интеграција с циљем пружања помоћи Босни и Херцеговини на њеном европском путу, кроз размјену искустава и знања.