Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић уручио је у петак у Добоју кључеве првих стамбених јединица за седам младих брачних парова, у оквиру програма којим се млади на подручју овог града настоје подржати куповином субвенционисаних станова.

Током церемоније уручења кључева, којој је присуствовао и градоначелник Добоја Борис Јеринић, Вишковић је нагласио да је овај начин подршке младим паровима јединствен програм у окружењу, те позвао и друге локалне заједнице да се угледају на Добој и креирају сличне облике подршке

– Са своје стране, Влада Републике Српске још од 2008. године субвенеционише младе суфинисирањем камата за станове, купљене од кредита Инвестиционог развојне банке, а за овај програм до сада је издвојено 15 милиона КМ – казао је предједник Владе.

Према његовим ријечима,  овакви и слични програми су једини начин да се млади задрже у својим срединама, те да се да потицај пронаталитетеној политици и предуприједи одлазак младих у велике центре.

Предсједник Владе је нагласио да се Добој убрзано развија, реализацијом низа инфраструктурних пројеката, укљчујући и изградњу велике регионалне болнице која ће, како је нагласио, бити завршена и прије зацртаног рока, али и изградњом дијела коридора 5Ц и предстојећом модернизацијом жељезничке пруге на правцу од Добоја према Шамцу.

Градоначелник Јеринић прецизирао је да су, у оквиру овог пројекта, досад уручени кључеви за 38 станова, као и да је град Добој купио још 30 и да ће ускоро бити објављен нови јавни позив.