​КРАЉЕВО – Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је, у обраћању на централној манифестацији у Краљеву поводом Дана сјећања на страдале у НАТО агресији, да су Срби слободарски народ који никада неће заборавити жртве агресије, те да он никада неће опростити овај страшан злочин.

„Нећу им опростити и зато никада нећу пристати да будемо дио тог савеза“, поручио је Додик.

Он је подсјетио на злочиначки поход НАТО у два наврата на слободарски српски народ и Републику Српску и Србију, преноси РТРС.

Додик је упитао какве је везе с ратом имало рушење школа, вртића и убијање дјеце, за коју су рекли да су колатерална штета током НАТО агресије.

„Ти безочници из НАТО савеза са оним њиховим портпаролом змијског и фашистичког изгледа, говорили су нам да је то операција хуманитарног карактера, а да су дјеца колатерална штета. Преварио сам се када сам очекивао да ће се ти људи извинити. Они уживају у сјећању на то и мисле да су јунаци оног, али и овог времена“, рекао је Додик.

Додик је истакао да је научен да прашта, али да неке ствари не може опростити.

„То је било само испробавање нове технике. Како дијете умире које ништа не разумије? Како је то? Да ли они који су то радили и гађали ту дјецу имају икаквог обзира? Имају ли душу? Како спавају?“, упитао је Додик.

Он је нагласио да је НАТО посијао много штете, али да живот треба наставити са ранама и болом за изгубљенима. Додао је да се Србија развијајући одужује онима који су гинули за њу, те да је данас најважније јединство српског народа

„Србија је наставила свој пут и ми Срби било гдје да живимо“, рекао је Додик, додавши да српски народ из Републике Српске припада јединственом српском народу и да не постоје „босански Срби“, „косовски Срби“, „хрватски Срби“, већ само Срби.