​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић боравиће, од 11. до 13. октобра 2023. године, у радној посјети Руској Федерацији, на позив потпредсједника Владе Руске Федерације Александра Новака. 

Премијер Радован Вишковић присуствоваће у Москви 6. Руској недјељи енергетике, тoком  које ће се обратити бројним учесницима из Русије и свијета на панелу под називом „Глобално тржиште нафте и гаса: Како проћи кроз период турбуленције?“

Премијер Вишковић присуствоваће и пленарној сједници којом ће предсједавати предсједник Руске Федерације Владимир Путин.

Током радне посјете Руској Федерацији, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговараће са потпредсједником Владе Руске Федерације Александром Новаком, те имати низ билатералних сусрета са привредницима из Руске Федерације.

6. Руска недјеља енергетике је главни међународни догађај посвећен најактуелнијим питањима из сектора енергетике, који се ове године одржава од 11-13. октобра у Москви.

Руска недјеља енергетике окупиће представнике руских федералних власти, директоре главних енергетских компанија, индустријске организације и медијску заједницу. 

Форум ће представити будућност енергетског сектора Русије и потенцијале за повезану међународну сарадњу у новом геополитичком окружењу. 

Друге значајне теме на дневном реду Форума обухватају унапређења у производњи струје, нафте и гаса, хемијском и сектору угља, као и супституцију увоза, дигиталну трансформацију, енергетску транзицију и питање климе.