српског јединства, слободе и националне заставе.

Предсједник Републике Српске изјавио је да Срби морају да буду јединствени око власти и својих институција, али да борбени политички активизам не смије да престане.

„Не желимо никоме да узмемо слободу, наивно смо вјеровали када смо ослобађали Балкан и давали слободу другим народима мислећи да ће нам бити захвалини, али нам се вратило на крају прошлог вијека на начин да кажу да ми тлачимо“, рекао је предсједник Додик.

Према ријечима предсједника Српске, ко год је наишао узео је од Срба, који су увијек стајали пред велике, и кад су наишли Турци и Нијемци и НАТО.

Предсједник Републике Српске је нагласио да Нијемци дјелују исто као и када је дјеловао Калај у БиХ када су нападали у Првом и Другом свјетском рату и побили више од пола српске нације.

„Која год се жишка овдје упали, упалили су је Нијемци и слични који на овим просторима не дају Србима да остваре оно што ми данас обиљежавамо“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске је нагласио да данас успијева српско јединство, а да друге весели ако Срби нису јединствени.

„Желимо да са другима живимо у миру, свако ко је другачији добро је дошао да живи са нама у миру, да с нама развија ово друштво“, нагласио је предсједник Републике.

Предсједник Републике Српске је указао да са стране желе да разбију српско национално јединство, желе да ускрате српски национални идентитет у Српској и да отму Косово Србији, те сматрају да је то њихов право.

Предсједник Српске је поновио да не припада „босанским“ Србима већ јединственом, непоколебљивом српском народу који овдје живи.

Предсједник Додик је навео да свједочи да је предсједик Александар Вучић успио да Србију позиционира на право мјесто. „Кад саберете, мислим да радимо најбољи посао овдје“, истакао је предсједник Републике Српске.

Предсједник Српске  је подсјетио да четврти пут обиљежавају овај датум, који је био иницијатива предсједника Србије Александра Вучића, којем је за то захвалио.