Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Бањалуци обиљежавању 32. годишњице од формирања Друге крајишке бригаде Војске Републике Српске.

Предсједник Републике Српске рекао је да је Друга крајишка бригада Војске Републике Српске, гдје год је била, прославила Крајину, крајишки карактер, снагу и одлучност да се брани оно што је за Србе најважније, а то је слобода.

„Научили смо кроз историју да без слободе нема ни државе, а ако нема државе онда нема ни слободе. Зато смо се борили од почетка 1992. године када смо формирали 9. јануара Републику Српску. Она је формирана као независна држава са свим својим атрибутима независности. На крају рата ушли смо у политички аранжман који се зове дејтонска БиХ у покушају да се направи нешто што је било немогуће, због стечених историјских и других разлога, да се направи нека држава која би могла да живи и функционише“, рекао је предсједник  Додик обраћајући се присутнима током обиљежавања 32 године од формирања Друге крајишке бригаде.