Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас, у Анталији на Дипломатском форуму, са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом.

Oвом приликом, предсједник Додик је рекао да је са предсједником Ердоганом разговарао о економској сарадњи и реализацији раније започетих пројеката у Републици Српској.

“Разговарали смо о разним пројектима у Српској, прије свега о изградњи ауто-пута, што је био и кључни разговор са предсједником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, који је веома заинтересован да дође до изградње ауто-пута Београд-Сарајево”, рекао је предсједник Републике Српске.

Предсједник Републике је нагласио да је ово био један веома сложен и садржајан дан, који је почео са низом састанака са одређеним привредницима.

Предсједник Српске истиче да мисли да ту постоји једно добро рјешење, а остало је само да се спроведу одређене процедуре.

“Услови који се овдје нуде за то, су нама веома прихватљиви, та процедура ће се морати завршити у што скоријем периоду, како би се кренуло у реализацију. Са предсједником Ердоганом сам разговарао и о одређеним елементима пољопривредне сарадње и политичке ситуације. Оно што је за нас важно, да можемо радити на дионицама путева у Српској, не чекајући Федерацију. Имамо добар договор о тој реализацији“, поручио је предсједник Додик.

Предсједник Републике је навео, када је ријеч о политичкој ситуацији, да је са предсједником Ердоганом разговарао о БиХ, гдје је напоменуо да је за Републику Српску прихватљива само Уставна БиХ, која је високо децентрализована. 

“Да се поштују међународни споразуми и да се прекине са међународном интервенцијом”, поручио је предсједник  Српске.

Фотографија: РТРС