Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је вечерас свечаној церемонији отварања жељезничке станице Београд центар у Прокопу.

Предсједник Републике Српске поручио је да је важно да Србија остане снажна и окупљена, јер је онда и Српска сигурна.

Предсједник Додик је у обраћању на свечаности поручио да присуствује великој побједи Србије, српског народа, али и оног из Републике Српске и истакао да су грађани Републике Српске поносни на сваки успјех у Србији.

„Волимо да свједочимо ономе што се дешава, а то је ново лице Србије које је посљедњих деценија обезбиједио предсједник Александар Вучић са својим тимом. То је Србија која је по вољи и жељи нашег народа, а вјерујте и народа који живи у Српској, који је загледан и воли Србију“, рекао је предсједник Републике.

Предсједник Додик је истакао да се државници какав је предсједник Вучић цијене по томе шта оставе иза себе, а у његово вријеме је у Србији изграђено пуно инфраструктурних објеката.

„Важно је да Србија остане окупљена, да буде посвећена, да се држи Вучића. Ако је Србија таква снажна и окупљена, онда је и Република Српска сигурна. Хвала вам за подршку коју смо имали“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске је навео да је дуго у руководству Републике Српске и да је од многих предсједника Србије имао тапшање по рамену, док је предсједник Вучић обезбиједио по којих сто милиона евра за Републику Српску.

„Због тога имамо обавезу да кажемо хвала. Ово је најбољи период наше сарадње и таква требе да буде, пуна разумијевања. Желим сваки нови успјех Србији“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске је градоначелнику Београда Александру Шапићу пожелио успјешне будуће пројекте у подизању стандарда главног града.

„То је једини главни град који је у нашим срцима“, рекао је предсједник Додик.