Под високим покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика вечерас је одржано 14. донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“, с циљем прикупљања средстава за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија и оснивање Лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Предсједник Републике Српске истакао је да донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ постаје синоним за Републику Српску, у смислу окупљања и способности да на овај начин реагују на потребе грађана.

„Драго ми је да видим људе из свих сфера живота из Српске, Србије, ФБиХ и што смо се окупили у дивном дружењу, које треба да помогне онима којима је потребно“, рекао је предсједник Републике.

Предсједник Српске је изјавио да многе ствари у Републици Српској данас изгледају другачије, јер је њена заједница солидарна и реагује на изазове који су важни за обичног човјека.

„Захваљујем владама Србије и Српске, институцијама, предузећима, појединцима. Поносан сам на све добре људе, наше пријатеље, естрадне умјетнике који су своје вријеме пред Нову годину, када се спремају за њих најважнији термини, ипак овд‌је с нама“, навео је предсједник Додик.

Предсједник Републике је додао да је поносан на све оне који су дошли на донаторско вече и који су спремни да помогну сваком човјеку било које да је вјере или нације.

„Наставићемо сваке године да се окупљамо бар два-три дана прије Нове године“, изјавио је предсједник Српске и истакао да се донаторско вече одржава 14. пут, а да га је успјешно организовала и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић у вријеме док је била предсједник Српске.

Предсједник Додик је поручио да је добра сатисфакција за даљи рад када се људи захвале за оно што сте добро учинили за њих, те да ниједан функционер не смије да побјегне од проблема које обичан човјек има.

„Немојте то никада урадити, увијек има рјешења, без обзира колико били спутани, сиромашни, а нисмо“, нагласио је предсједник Републике.

Предсједник Српске је истакао да је поносан и на акцију оснивања Фонда солидарности за лијечење д‌јеце у иностранству који има око 18 милиона КМ на рачуну, захваљујући грађанима Српске.

„Сретан и поносан сам што смо то направили, а није требало много, мало воље, закон, људе који то хоће. Данас тај фонд не касни са исплатом, плаћа и трошкове родитељима који иду са д‌јецом на лијечење“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике се захвалио свима који су до сада учествовали у овој акцији.

„Као што могу да примјетим, сви који су позвани вечерас на донаторско вече нису изостали и то је важно“, навео је предсједник Српске.