Под високим покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика вечерас је одржано 13. донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“ посвећено набавци транспортних инкубатора за породилишта у Српској.

Предсједник Републике Српске изјавио је да је важно да се покаже јединство приликом набавке 10 транспортних инкубатора и најавио да ће један додатни бити упућен болници у Косовској Митровици.

Предсједник Додик је навео да је Република Српска исказала спремност да, уколико буде средстава, помогне и неком од породилишта у Федерацији БиХ.

Предсједник Српске истакао је да је поносан на ову хуманитарну акцију која је постала саставни дио друштвеног и јавног живота.

„Ово је хумана акција, ово је акција која говори о људима, која се завршава на причи о људима, али која говори највише о дјеци и онима који долазе, који ће бити будућност ове земље“, рекао је предсједник Републике.

Предсједник Републике Српске нагласио је да су сви вечерас дио једне велике акције.

„И ви присутни у Административном центру, и они на Тргу и они који нас гледају и који ће се јављати путем телефона. Важно је да смо заједно и важно је да нас што више има. Вечерас ћемо се пребројати као безброј пута до сада“, изјавио је предсједник Српске.

Предсједник Додик је захвалио Удружењу педијатара Републике Српске који су га упознали са значајем транспортних инкубатора.

„Удружење и педијатри раде важан посао који је посао будућности“, навео је предсједник Републике.

Предсједник Додик  је изразио захвалност и Хеликоптерском сервису Републике Српске који обавља више од 90 одсто летова у хуманитарне сврхе, те приликом пожара и поплава.

Предсједник Српске нагласио је да се нада да ће ова акција бити и остати обиљежје овог народа и времена хуманог приступа.

„Нека живи Република Српска, нека живи свако новорођено дијете, нека успјешно иде кроз живот!“, истакао је предсједник Републике Српске.