​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Лакташима да је отварање новог производног погона компаније „Мале електрик драјвс Боснија“ најбоља потврда онога што ради Српска на стварању позитивне климе за инвеститоре.

„Захвални смо овој компанији која је демантовала све оне који сматрају Српску непожељном дестинацијом. Неко ко овдје ради више од 20 година, ко је прије ове инвестиције имао 400 запослених, данас њих 600, до краја године 800 и са циљем од 1.000 радника јасно показује какве услове за пословање има“, рекао је премијер Вишковић.

Он је навео да ће вријеме показати да је руководство компаније „Мале“ донијело исправну одлуку да овдје развија бизнис и да из године у годину повећава број радника.

У обраћању прије звачног отварања погона у Пословној зони Александровац код Лакташа, предсједник Владе Радован Вишковић је нагласио да у послу нема љубави, већ је профит водиља ономе ко жели да инвестира.

„Због тога је сасвим јасно зашто је ова компанија данас у Лакташима, у предграђу ЕУ. Наши људи немају потребе да одлазе да би радили у овој компанији у Њемачкој или некој другој држави, већ могу да раде овдје и имају плате које су изнад просјека у Српској“, истакао је премијер Српске и додао да је то највећи успјех ове инвестиције.

Предсједник Владе Радован Вишковић је нагласио да је компанија само у објекте у Александровцу уложила више од 20 милиона евра, а додатна улагања ће бити машине које треба да се инсталирају, као најсавременија опрема која ће коштати неколико десетина милиона евра.

Он је подсјетио да се стотињак метара од овог погона гради нови објекат компаније из Италије, који ће инвестиционо бити већи од овог данашњег, као и да је међу значајнијим улагачима и словеначка „Искра“ која гради у Пословној зони у Александровцу.

„Зар се може на бољи начин прославити Дан града Лакташи од тога да данас овако реномирана компанија отвара своје погоне чији ће се производи слати широм свијета“, додао је премијер Вишковић.

Компанија „Мале“ водећи је добављач система за аутомобилску индустрију, а дијелове које производи има сваки други аутомобил у свијету. Ријеч је о дијеловима за путничка, теретна и радна возила.

Ова компанија у Лакташима запошљава 600 радника, са тенденцијом да тај број достигне 1.000.