У Специјалној болници за физикалну медицину и рехабилитацију „Мљечаница“ у Козарској Дубици данас су отворени нови објекти, а врпцу су свечано пресјекли предсједник Републике Српске Милорад Додик, министар здравља Србије Даница Грујичић и директор Специјалне болнице Дарко Бањац.

Након састанка са министрима и директорима јавних предузећа предсједник Додик, заједно са министарком Грујичић, обишао је објекте у Специјалној болници „Мљечаница“, а поводом данашњег отварања нових објеката – хидроблока, хипербаричног центра и бунгалова обављен је и вјерски обред.

Предсједник Републике Српске рекао је да је поносан на чињеницу да Српска има капацитете и способности да осмисли и изведе тако сложене и важне пројекте као што је реконструкција и изградња Здравствено-туристичког центра „Мљечаница“, у који је до сада уложила 27 милиона КМ.

Предсједник Додик рекао је да је Специјална болница „Мљечаница“ постала савремени здравствено-туристички центар, с циљем да се подигне на ниво који ће привући пажњу, не само локалног становништва и грађана Републике Српске, него и шире.

Предсједник Републике Српске истакао је да је поносан што је имао прилику да заједно са директором ове бање Дарком Бањцем, премијером Радованом Вишковићем и министрима здравља и социјалне заштите Аленом Шеранићем и финансија Српске Зором Видовић донесе одлуку која није била нимало лака – да ове године одвоје 27 милиона КМ само за овај пројекат овдје, који је реализован.

Предсједник Српске је најавио да у Здравствено-туристичком комплексу „Мљечаница“ предстоји уређење околине, а да је планирана и реконструкција прилазног пута и унапређење понуде коју има ова бања јер је информисан да више од 300 људи чека да се ту смјести.

„Наш концепт је да анимирамо неког од приватника да уложи у изградњу хотела, који би могао да буде комерцијалан и искористи све предности које смо овдје понудили“, рекао је предсједник Додик и додао да је задатак државе да гради основну инфраструктуру.