Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас полагању камена темељца за изградњу нове фабрике „Искра тела Л“ у Лакташима.

Предсједник Републике истакао је да је отварање нових погона ове компаније показатељ да је Српска отворена за нове инвестиције и да нуди добар пословни амбијент за улагање.

Предсједник Додик је рекао да је захвалан инвеститорима из Словеније, а који ће инвестицијом већом од 15 милиона евра обезбиједити посао за 500 радника.

„То је за нас велики ресурс и инвестиција више од 15 милиона евра. Млади ће имати прилику да се запосле у једној профитабилној индустрији која нуди оптималне радне услове“, изјавио је предсједник Српске.

Предсједник Републике је оцијенио да је значајно да инвеститори из Словеније и других земаља наставе да шире своје капацитете и да развијају производњу јер је то предуслов за раст извоза и БДП-а.

„Настављамо да ширимо добро пословно окружење, а најбољи су амбасадори тог доброг пословног окружења управо људи који раде с нама и имају искуства. Сигурно ће бити и других фабрика од оних људи који ће примјетити да имају овдје подршку на високом нивоу“, истакао је предсједник Додик.

Предсједник Републике, говорећи о страним инвестицијама у Републици Српској, рекао је да у свијету постоји проблем јер је мало оних који се одлучују у вријеме инфлације улагати у нове производне погоне, те навео да је због тога инвестиција у Лакташима велики успјех.