​Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Новом Саду са предсједником Покрајинске владе Војводине Игором Мировићем, са којим је разговарао о заједничким пројектима.

На састанку је истакнуто да су односи Србије и Републике Српске на највишем нивоу и да се континуирано унапређују конкретним пројектима, а да томе значајан допринос даје и Покрајинска влада. Саговорници су се сагласили да се успјешно наставља сарадња Војводине и Српске у областима привреде, културе и развоја мање развијених подручја.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић захвалио је предсједнику Мировићу на досадашњој подршци која је од изузетне важности за Републику Српску и њене грађане.

„Сарадња између Владе Републике Српске и Покрајинске владе Војводине је на највишем нивоу у свим областима и у наредном периоду радићемо даље на њеном унапређењу“, поручио је премијер Вишковић у Новом Саду. 

Посебно је истакнута привредна сарадња и сарадња у области пољопривреде, те заједнички наступи привредника на сајмовима.

„Покрајинска влада посвећена је сарадњи са Републиком Српском и наставиће са заједничким пројектима у свим областима, јер је то наша обавеза и одговорност. Реализовали смо заједнички важне пројекте и поносан сам што је највећи дио тог посла урађен за вријеме Покрајинске владе на чијем сам челу“, изјавио је Мировић.

Премијер Вишковић и Мировић обишли су данас и Научно-технолошки парк у Новом Саду, а поводом припреме за изградњу НТП-а у Бањалуци.

Како је истакнуто, искуства Покрајинске владе, која управља Научно-технолошким парком у Новом Саду, биће важна за реализацију тог пројекта.