Предсједник Републике Српске Милорад Додик посјетио је данас општину Билећа и разговарао са руководством ове општине.

Предсједник Републике Српске изјавио је да ће два милиона КМ бити издвојена за отпремнине 80 радника из општине Билећа.

„За 80 радника биће исплаћене отпремнине у распону од 23.000 до 28.000 КМ, из Кабинета предсједника Републике милион КМ за то и милион КМ ће дати Влада Републике Српске“, рекао је предсједник Додик.

Предсједник Републике Српске је навео да у општини Билећа постоји повећан број запошљавања који по стандардима ова локална управа не може сама да финансира.

Предсједник Додик је истакао да је у општини Билећа више од 200 запослених, те да више од 60 одсто буџета одлази на финансирање плата и због тога је немогуће да општина уђе у било какав развојни циклус.

Предсједник Републике је рекао да је у Билећи проблем оптерећеност буџета, наводећи да је посљедња плата исплаћена у септембру, да пет плата није исплаћено, те истакао да ће једну плату за раднике општине у Билећи финансирати Кабинет предсједника Републике Српске у наредних мјесец и по дана.

Предсједник Додик је рекао да ће се у наредном периоду радити на рјешавању пројекта водовода у селу Баљци, за који је потребно 500.000 КМ, Народне библиотеке 580.000 КМ и 721.000 КМ за доградњу и проширење вртића.

Предсједник Републике је истакао да ће у сарадњи са „Електропривредом Републике Српске“ у току ове године бити ријешен проблем канализационог система у билећком насељу Златиште, за шта је потребно око милион КМ.

„Остало је да ријешимо проблем Водовода, Колектора, то питање ћемо ставити на дневни ред заједно са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске и надлежним институцијама и покушати да овој општини дамо подстрек да може да иде даље“, нагласио је предсједник Додик.

Предсједник Српске је истакао да је данас договорено и да се пружи подстицај спорту у Билећи, наводећи да ће више од 300.000 КМ у те сврхе бити финансирано из јавних предузећа, те да је на начелнику и његовом тиму да распореди та средства како би оживјели рад у овој години.