Предсједник Републике Српске Милорад Додик боравио је данас у општини Гацко гдје је разговарао са руководством општине.

Предсједник Републике Српске изјавио је да начелник ове општине Огњен Милинковић има његову пуну подршку да направи оптималну организацију у Општинској управи и најавио наставак подршке републичких институција у реализацији значајних пројеката у тој локалној заједници.

Предсједник Додик је најавио да ће у наредном периоду радити на наставку реализације важних пројеката као што су канализација, спортска дворана, каналска мрежа кроз Гатачко поље, као и да ће дати налог да буде рехабилитован дио пута кроз центар општине.

Предсједник Републике је навео да су начелник Огњен Милинковић и руководство те општине наслиједили многе проблеме, као што су огроман дуг који је превазилазио цјелокупан општински буџет, те прекомјеран број запослених.

Предсједник Додик је навео да је у општинској администрацији било запослено више од 220 људи, а да је оптималан број 60 запослених с обзиром на број становника у општини Гацко.

„То је зауставило општинску администрацију у реализацији пројеката, јер су морали да се баве рјешавањем ових проблема који су годинама заробљавали ту локалну заједницу“, напоменуо је предсједник Републике Српске.

Предсједник Републике је нагласио да ова питања морају да се ријеше без обзира на то колико то болно било и да је неопходно направити рез и синергију Општинске управе, Рудника и Термоелектране „Гацко“ и републичких институција да би били реализовани бројни пројекти.