Предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Управе ERG International Group Мустафа Сани Ербилгин потписали су у Бањој Луци Меморандум о разумијевању.         

Меморандум је потписан у сврху развоја и унапређења жељезничке мреже кроз Републику Српску, а након иницијалних састанака који су предсједник Српске и представници компаније ERG International Group имали у посљедња два мјесеца.

Циљ Меморандума је да допринесе даљем развоју сарадњe између Републике Српске и ERG International Group, кроз реконструкцију, електрификацију, сигнализацију и модернизацију жељезничке пруге Добој – Тузла – Зворник.

Предсједник Додик је истакао да је Република Српска препознала заинтересованост за сарадњу ове компаније са међународним искуством, те опредијељеност и спремност да ангажују адекватне ресурсе и најбољу праксу како би подржали економски развој Републике Српске.

Предсједник Републике и предсједник Управе ERG International Group изразили су увјерење да ће сарадња бити реализована и да ће резултати, на пројектима од националног значаја у области жељезничке инфраструктуре, ускоро бити видљиви.