Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је данас у Бањалуци потписивању уговора о изградњи нове болнице у Требињу.

Предсједник Републике Српске изјавио је да очекује да ће у наредних мјесец дана бити положен камен темељац за изградњу нове болнице у Требињу, а да ће за 30 мјесеци становништво Херцеговине добити савремену здравствену установу.

Предсједник Додик је појаснио да је ријеч о реализацији дугогодишњег плана и рјешавања проблема болничког сектора у Републици Српској, подсјетивши да је до сада много изграђених и реконструисаних болница.

„Мислим да ћемо крајем мјесеца имати завршену болницу у Зворнику, остаје да се уговори изградња болнице у Приједору и завршетак изградње треће фазе Универзитетског клиничког центра Републике Српске“, рекао је предсједник Републике.

Предсједник Српске је истакао да ће се након ових питања пажња усмјерити према другим здравственим установама, домовима здравља и бањама, наводећи да је план да се, сходно ресурсима, уђе у процес подршке бањама, да се дигну на виши туристички и здравствени ниво.