Додик је захвалио УН-у на ангажману у вези с набавком вакцина и подсјетио да је БиХ дио ковикс модела, кроз који настоји да обезбиједи довољну количину вакцине.

Мекдоналд је нагласила да њена канцеларија има веома добру сарадњу са министарствима здравља у Републици Српској и Федерацији БиХ, те напоменула да је БиХ, нажалост, пета по смртности од посљедица вируса корона.

Она је истакла и да Универзитетски клинички центар Републике Српске и болница у Добоју имају највећи број опорављених пацијената у БиХ.

Подсјетивши да је БиХ дио ковикса, Мекдоналд се сагласила са предсједавајућим Предсједништва БиХ да је потребно да Савјет министара хитно донесе одлуке како би било набављено 1,2 милиона вакцина за БиХ.

На састанку је било ријечи и о климатским промјенама, а Мекдоналд је информисала Додика да је генерални секретар УН-a у недавном излагању истакао да је приоритет у наредној години формирање глобалне коалиције за борбу против климатских промјена, те да ће тим поводом бити одржан самит у Глазгову.