Разговарано је о потешкоћама и кашњењу у испоруци вакцина за Босну и Херцеговину преко механизма Уједињених нација COVAX.

Чланови Предсједништва БиХ су нагласили да је Босна и Херцеговина још током прошле године испунила све своје финансијске и друге утврђене обавезе, те да исто очекује од програма COVAX и произвођача вакцина који дјелују у оквиру овог програма.  

Закључено је да се у што хитнијем року треба потписати Пропратно писмо и Споразум о одштети и одговорности између Босне и Херцеговине и произвођача, као накнадно додате обавезе, те је разговарано о спремности произвођача да достави сву количину вакцина у јасно прецизираним роковима. 

Констатовано је да Босна и Херцеговина испуњава све техничке услове да одмах изврши прихват, складиштење и дистрибуисање количине од милион вакцина свих произвођача који дјелују у оквиру програм COVAX.   

Чланови Предсједништва БиХ су захвалили генералном директору Свјетске здравствене организације Гебрејесусу на његовој подршци Босни и Херцеговини у добивању вакцина, те су затражили да СЗО и COVAX програм буду укључени у овај процес све до коначне испоруке вакцина.