Чланови Предсједништва БиХ су министру иностраних послова Републике Грчке и члановима грчке делегације пожељели добродошлицу, те изразили жељу за јачањем међусобних веза у областима од заједничког интереса. Саговорници су се сложили да су билатерални односи двије земље добри, без отворених питања, са значајним простором за даљи и јачи развој односа, нарочито на на економском плану.

\

Чланови Предсједништва БиХ су нагласили да БиХ има интерес да настави са унапређењем билатералних, политичких и свих других односа са Републиком Грчком, те захвалили на сваком облику помоћи којим је Република Грчка до сада помогла БиХ. Такође су изразили захвалност Грчкој на континуираној подршци Босни и Херцеговини на њеном путу ка ЕУ, те изразили очекивање да ће се та подршка наставити и убудуће. Поново су нагласили одлучну опредијељеност БиХ према чланству у ЕУ и спровођење реформи у процесу европских интеграција.

На састанку је разговарано и о илегалним миграцијама на нашим просторима који постају озбиљан безбједносни и хуманитарни проблем. Босна и Херцеговина сматра да је за рјешавање овога проблема најбољи јединствен ЕУ приступ, те изразили потребу за помоћи како би се БиХ адекватно суочила са великим и појачаним миграционим притиском.

Разговарано је о начинима борбе против ширења пандемије КОВИД-19 и потреби обезбјеђења довољног броја вакцина и за земље које нису чланице Европске уније.

Министар иностраних послова Републике Грчке Никос Дендијас је изразио задовољство посјетом Босни и Херцеговини и изразио спремност Грчке да настави унапређивати билатералне односе са нашом земљом. Казао је да посјете државних и привредних делегација требају бити интензивиране у наредном раздобљу. Грчка снажно заговара европску перспективу земаља Западног Балкана и даље ће указивати на важност ЕУ проширења, нагласио је министар Дендијас. У контексту солидарности у борби против пандемије КОВИД-19 министар Дендијас је казао да ће Грчка дати финансијску помоћ трима болницама у БиХ и то по 50.000 еура за сарајевску Општу болницу „Прим др Абдулах Накаш“ и Универзитетски клинички центар РС-а, те 30.000 еврa за Универзитетски клинични центар у Мостару.