Изражено је задовољство посјетом предсједника Владе Црне Горе и тиме што је за прву посјету региону предсједник Владе Црне Горе одабрао Босну и Херцеговину, а што показује да су Босна и Херцеговина и Црна Гора посвећене унапређењу регионалне сарадње и добросусједских односа. Интерес за јачање регионалне сарадње и добросусједских односа је изражен и у процесу приступања ЕУ, те кроз регионалне иницијативе и међународне организације.

На састанку је речено да између БиХ и Црне Горе нема отворених питања и да је потребно билатералну сарадњу подићи на највиши ниво, кроз размјену посјета на високом и највишем нивоу.

Разговарано је о унапређењу сарадње у областима економије и трговинске размјене, путне инфраструктуре, те областима енергетике, туризма, науке и културе. Саговорници су се сложили да је потребно конкретизовати започете инфраструктурне и енергетске пројекте, те повећати сарадњу у економској области и трговинској размјени. Поздрављено је потписивање докумената којима се омогућава боља контрола граница и олакшава проток роба и људи.

На састанку је разговарано и о пандемији изазваној вирусом Ковид-19 и о активностима које се проводе како би се ублажиле посљедице пандемије.