Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и амбасадор Руске Федерације Игор Калабухов поздравили су добре и стабилне политичке односе и билатералну сарадњу између двије земље.

Истакнуто је да нема отворених питања и изражена нада да ће се билатерална сарадња наставити развијати на обострану корист. Посебно је истакнуто да има простора за унапређење економске, културне и образовне сарадње.

Предсједавајући Додик информисао је амбасадора Калабухова о унутрашњополитичкој ситуацији у БиХ, а било је ријечи и о проблему илегалних миграната у БиХ.

Саговорници су указали на неопходност досљедног поштовања Дејтонског споразума и сагласили се да је неопходно затворити ОХР како би се омогућило домаћим властима и политичарима да преузму потпуну одговорност одлучивања.

Амбасадор Русије је истакао да Руска Федерација досљедно заговара суверенитет и територијални интегритет Босне и Херцеговине, гарантован Дејтонским мировним споразумом, као и равноправност три конститутивнa народа и два ентитета БиХ. 

Такође, амбасадор је казао да Руска Федерација сматра Босну и Херцеговину важним политичким, трговинским и економским партнером и додао да двије земље уједињују заједничка историја, културна и духовна блискост.

Током сусрета споменута је и недавна посјета Босни и Херцеговини министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, а која свједочи добрим билатералним односима двије земље.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Додик замолио је амбасадора Калабухова да пренесе искрене и срдачне поздраве предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изразио је наду да ће досадашња изузетно добра сарадња бити настављена и током мандата новоименованог амбасадора Руске Федерације Игора Калабухова, којем је пожелио успјех у раду.