На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Босни и Херцеговини и билатералним односима и сарадњи између Босне и Херцеговине и САД-а.

Чланови Предсједништва БиХ су захвалили Влади Сједињених Америчких Држава на континуисаној подршци и помоћи на реформском путу Босне и Херцеговине. Поздравили су бројне пројекте, које Влада САД-а имплементује путем УСАИД-а, како би пружила помоћ свим нивоима власти у Босни и Херцеговини.

Администраторка Пауер је нагласила снажну посвећеност и подршку Сједињених Америчких Држава Босни и Херцеговини у супротстављању корупцији, унапређењу демократских реформи и владавине права, те стварању нових економских прилика за грађане БиХ.

Поновила је партнерску улогу САД-а и наставак дугогодишње сарадње у изградњи просперитетне будућности у функционалној Босни и Херцеговини.

Састанку су присуствовали амбасадор САД-а у БиХ Ерик Нелсон, в.д. помоћнице администраторке УСАИД-а за Европу и Евроазију Маргот Елис и директорка Мисије УСАИД-а у БиХ Куртни Чаб.