На почетку сусрета изражени су добродошлица министарки иностраних послова Њемачке и задовољство веома добрим и пријатељским односима Босне и Херцеговине и Њемачке, који се потврђују и интензитетом посјета на високом нивоу.

Изражена је континуирана и снажна подршка Њемачке Босни и Херцеговини и активно залагање да Босна и Херцеговина буде на агенди приоритета ЕУ, те ће подршка Њемачке бити настављена на билатералном и мултилатералном плану.

Саговорници су се сложили да је од великог значаја задржати фокус и конструктивни ангажман Њемачке на подршци реформском и интеграционом путу Босне и Херцеговине.

Речено је да Њемачка чврсто стоји при свом ставу и на већ утврђеној позицији у погледу територијалног интегритета Босне и Херцеговине, те измјена Изборног закона, демократских принципа и владавине права, а нова њемачка влада у потпуности наставља политику подршке и ангажмана спрам Босне и Херцеговине.

Било је разговора и о економској сарадњи, гдје је речено да су за њемачку економску сарадњу и инвестирање у Босну и Херцеговину приоритетни сектори енергетске ефикасности и обновљивих извора енергије.

Тема сусрета је била и економска перспектива за младе у Босни и Херцеговини, те подршка Њемачке овом сектору.

Састанку је присуствовао и специјални изасланик Владе Њемачке за земље Западног Балкана Мануел Саразин.