Чланови Предсједништва БиХ су пожељели добродошлицу гостима и захвалили на континуираној подршци и помоћи Сједињених Америчких Држава и Европске уније Босни и Херцеговини.

Теме разговора су биле актуелна политичка ситуација у Босни и Херцеговини, реформски процеси и активности на европском путу земље. Чланови Предсједништва БиХ су поновили преданост европској перспективи земље, као једном од кључних спољнополитичких циљева БиХ, за који постоји апсолутни консензус свих политичких актера.

Саговорници су размијенили мишљења о изборној реформи, питању владавине права и имплементацији пресуда Европског суда за људска права.

Замјеник помоћника државног секретара САД-а Палмер и директорица Ајнхорст су поновили подршку САД-а и ЕУ миру, просперитету и територијалном интегритету Босне и Херцеговине. Као доказани пријатељи и савезници Босне и Херцеговине, САД и ЕУ ће наставити са партнерском улогом на реформском и европском путу земље, а на добробит свих њених грађана.

Састанку су присуствовали и амбасадор САД-а у БиХ Ерик Нелсон и шеф Делегације Европске уније и специјални представник ЕУ у БиХ амбасадор Јохан Затлер.