Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик присустовали су данас обиљежавању 30 година од формирања Прве српске добровољачке јединице и Првог ударног батаљона Првог крајишког корпуса Војске Републике Српске „Вукова са Вучијака“.

Предсједница Републике изјавила је да је јединица „Вукови с Вучијака“, која данас обиљежава 30 година од формирања, била уз свој народ када је то било најпотребније, а да су њени припадници исказали патриотизам, храброст и пожртвованост.

Предсједница Цвијановић је истакла да је ово велики дан који подсјећа на славна времена формирања јединице.

„То су били људи који се први, као велике патриоте, стали на линију одбране Републике Српске. У то ратно вријеме имала сам прилику да живим у Прњавору, да са грађанима дијелим све што се догађало и сви смо били поносни на оно што су радили Вукови с Вучијака„, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике је истакла да је нажалост било и много тешких момената, људских губитака, рањених.

„Сви смо због тога туговали, али и били поносни на допринос ове јединице. Сјећам се тих људи, на који начин су били слављени, како су им били захвални становници не само Прњавора, већ и цијеле регије“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Цвијановић истакла је да је било важно што су постојали људи који су се одликовали својим патриотизмом, храброшћу и пожртвованошћу и који су као појединци и патриоте много дали Републици Српској.

Предсједница Републике Српске је положила вијенац у Спомен соби гдје су служени парастос и помен погинулим и умрлим борцима, а након тога је поздравила преживјеле припаднике и обавила постројавање јединице.