Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ присуствовали су данас свечаној академији поводом 47 година рада и постојања Економског факултета Универзитета у Бањој Луци.

Предсједница Републике Српске је похвалила Економски факултет што је испунио мисију и успјешно провео многе генерације, па су његови студенти препознати у друштву.

Предсједница Српске је изјавила да је Економски факултет важан елемент система високог образовања и честитала је јубилеј руководству, наставном кадру и студентима.

Предсједница Републике је навела да је за похвалу што нису одустали од главних циљева, што и јесте мисија овог факултета, те су успјешно провели многе генерације, нагласивши и да овај факултет ужива велики углед.

Предсједница Цвијановић је рекла да је радује што Влада у континуитету подржава образовне установе, као и установе у сфери високог образовања, подсјетивши да је било различитих интервенција да би се наставило или створили бољи услови за рад.

Предсједница Републике Српске је најавила да ће се то наставити и у наредном периоду након пројекта енергетске ефикасности, па је додала да је ове године планирано да се уложе одређена средства у опремање простора који ће бити на услузи наставницима и студентима.

„Радује ме чињеница да људи са ентузијазмом овдје раде. Дошли смо да дамо подршку и руководству факултета и наставном кадру и студентима и да кажемо да ћемо заједно – Влада, институције и наше високошколске установе кроз тијесну сарадњу биљежити боље резултате и имати све боље услове за рад“, истакла је предсједница Републике.