Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарали су са новоименованим генералним конзулом Републике Србије Милошем Вујићем.

У оквиру наступне посјете, саговорници су на састанку у Палати Републике размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацију у Републици Српској и БиХ, као и другим важним темама у БиХ и региону.

Заједнички је оцијењено да су односи и институционалне везе Републике Српске и Републике Србије на изузетно високом нивоу и засновани на великом политичком разумијевању и економској подршци.

Предсједница Републике и српски члан Предсједништва БиХ изразили су захвалност руководству и институцијама Републике Србије за несебичну помоћ коју пружају Републици Српској кроз бројне пројекте  у скоро свим локалним заједницама.

Саговорници су изразили увјерење да ће институционалне, пријатељске и братске везе Српске и Србије у будућности бити још свеобухватније и садржајније, на добробит и задовoљство њених грађана.

Овом приликом, предсједница Републике и српски члан Предсједништва БиХ пожељели су добродошлицу конзулу Вујићу, те успјех у даљем раду.