Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарали су данас са руководством општине Србац.

Предсједница Републике Српске изјавила је да је општина Србац примјер добре сарадње са републичким властима и да је план да се од ње направи развијена локална заједница.

Предсједница Цвијановић изразила је задовољство што су сарадњом локалних и републичких власти почели бројни пројекти у овој општини, те што се улази у посљедњу фазу изградње другог објекта вртића, у шта ће бити уложено око 1,2 милиона КМ са републичког нивоа.

„Посебно ме радује чињеница да постоји све већи интерес родитеља, али и већи број запослених људи који имају потребу да дјецу смјесте у вртић“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је истакла и значај наставка инфраструктурних пројеката у овој општини, која води рачуна о локалним путевима.

„Реализује се и веома значајан путни правац од Српца, преко Прњавора, према Теслићу, који ће у регионалном смислу много значити, а разговарали смо и о проблему локалне депоније, те на који начин урадити модернизацију одређених ствари“, рекла је предсједница Цвијановић.