Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић обишла је данас, заједно са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком, руководством Универзитета Бањалука, министрима у Влади Српске и представницима студената, радове на изградњи и реконструкцији више факултетских објеката Универзитета у Бањалуци.

Предсједница Републике Српске рекла је да се изградња нових и реконструкција постојећих факултетских објеката Универзитета у Бањалуци одвија с циљем прављења што бољих услова за студирање и рад наставног кадра.

Предсједница Цвијановић је истакла да је веома битно што се из године у годину креирају олакшице за студенте, па се може рећи да Српска има најниже трошкове студирања у региону.

„На том плану студенти који редовно завршавају годину за годином не плаћају школарину, а увели смо и правила да имају бесплатан смјештај у Студентском дому. Такође, храна је била субвенционисана од Владе“, изјавила је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је оцијенила да је Универзитетски град у Бањалуци предиван и уређен комплекс намијењен студентима и наставницима који се ријетко гдје може наћи у Европи.

„Задовољство је што овдје радимо и градимо на задовољство студената и наставника“, рекла је предсједница Српске.