Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић обишла је у четвртак, 24. децембра, радове на изградњи нове болнице у добојском насељу Усора.

Предсједница Републике Српске рекла је да очекује да ће у предвиђеном року бити завршен пројекат изградње новог објекта Болнице „Свети апостол Лука“ у Добоју који представља велики допринос развоју здравства Српске.

Предсједница Цвијановић је изразила задовољство јер је ријеч о модерном и функционалном објекту у којем ће на једном мјесту бити све медицинске службе и услуге, те ће пацијенти бити лијечени у много бољем амбијенту, а медицински радници радити у неупоредиво бољим условима у односу на стару болницу, која је павиљонског типа.

„Ми већ сада видимо конкретне радње велике регионалне болнице у Добоју, то смо обећавали много година и коначно смо дошли у фазу реализације“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Републике Српске је навела да је завршена финансијска конструкција, направљени одговарајући пројекти и пројектна документација.

„Данас можемо коначно да кажемо да смо ушли у ту реализацију“, додала је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је честитала свим ангажованим на реализацији пројекта, превасходно Градској управи Добоја, за предан рад са републичким властима.

„Посебно радује чињеница коју смо добили од представника извођача, да важна фирма `Синофарм` ангажује и ослања се на домаћу радну снагу и услуге када је ријеч о пројектима ове врсте. То нас чини задовољним и оно што су, између осталог, и били наши услови када преговарамо са одређеним инвеститорима и када тражимо пословне партнере“, истакла је предсједница Републике.