Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић организовала је данас у Палати Републике радни састанак са члановима Савјета за креативне индустрије Републике Српске.

На састанку је разговарано о изради документа који би требало да дефинише постојеће капацитетe креативних индустрија, препреке са којима се суочавају ствараоци из различитих области, као и мапирање и предлог активности за боље позиционирање, видљивост, оснаживање и умрежавање креативних индустрија.

Предсједница Цвијановић је оцијенила да је за развој креативних индустрија неопходна институционална подршка и системски приступ изразивши увјерење да ће унапређењем тог сектора Република Српска промовисати најбоље што поседује, знање, креативност и таленат.

Предсједница Републике је навела да сектор креативних индустрија представља велики потенцијал за Републику Српску, те у том смислу истакла потребу повезивања Савјета са најзначајнијим међународним организацијама, којe промовишу овај концепт културног развоја, као и подршке када су у питању европски прекогранични фондови.

На састанку је наглашена важност партнерства са Републиком Србијом  и њиховим искуствима у овој области.