Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је вечерас у бањалучкој Мјесној заједници Горња Пискавица 18. културно-туристичку манифестацију „Зимско прело 2022“, нагласивши том приликом да је ово један од најбољих примјера колико је важно његовати културу и традицију окупљања и показати шта се све заједно може урадити.

„Радује ме да смо успјели да мобилишемо и локалне и републичке институције, све организације које су важне како би ова манифестација била успјешна, као свих претходних година“, навела је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је додала да је имала прилику да и раније долази на овакве догађаје и манифестације, те да они увијек обилују добрим дружењем и добром атмосфером.

„Веома је важно да се и у тешким и у добрим временима окупљамо на овај начин“, рекла је предсједница Српске.

Према ријечима предсједнице Републике, важно је и да постоји подршка институција, како локалних тако и републичких, када су у питању разни догађаји који се организују широм Републике Српске, од гастро фестивала до туристичких догађања или било којих других културних дешавања.

„То су ствари које ће увијек, као и до сада, уживати подршку републичких институција и важно је да сарађујемо са локалним властима када треба да подстакнемо неку идеју, али исто тако када треба да додатно помогнемо да би се нешто одржало, као што је ова манифестација“, рекла је предсједница Цвијановић.