Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић положила је данас вијенац на Тргу палих бораца НОР-а, поводом Дана Града Бањалуке.

Предсједница Републике Српске изјавила је да Бањалука данас обиљежава велику побједу извојевану прије 77 година, када је ослобођена од фашизма.

„То је дан када смо почели да живимо нови живот, пун слободе коју смо након тога почели све више да цијенимо. Славећи одређене важне ствари из прошлости, али исто тако обиљежавајући овако важне датуме и повезујући их са оним што желимо радити у будућности, показујемо пуни капацитет и Бањалуке, али и свих наших других локалних заједница“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић пожељела је Бањалуци убрзан развој, да настави тамо гдје је стала, да не буду пропуштене било какве шансе или прилике, јер, како је навела, грађани немају времена да чекају нити да толеришу тако нешто.

„Ово је дан нашег окупљања, дан када се сви заједно завјетујемо да ћемо радити све што је у нашој моћи да наша Бањалука и наша Република Српска буду успјешне, да живе у миру и стабилности, да испуњавамо своје обавезе у складу са потребама наших становника“, нагласила је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске честитала је Дан Града руководству Бањалуке, као и свим грађанима.