Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и министар за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске Срђан Рајчевић посјетили су данас Академију умјетности Универзитета у Бањалуци.

Предсједница Републике Српске рекла је да Влада Српске пружа институционалну подршку јавним универзитетима, те да је у претходне три године уложено око 51 милион КМ за њихов развој.

Предсједница Цвијановић је навела да су та улагања подразумијевала изградњу и реконструкцију факултетских објеката, као и студентских домова.

„Томе смо посветили велику пажњу и радује ме што су и резултати рада чланица универзитета успјешни. Један од њих је и податак да је прошле године Академији умјетности Универзитета у Бањалуци забиљежила рекордан број уписаних како домаћих тако и студената из иностранства“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Српске је истакла и да тај податак потврђује да је ова академија афирмисана и добро позиционирана унутар високошколског система у Републици Српској.

„У наредном периоду нам предстоји да и даље усмјеравамо средства у унапређење рада Академије, а свједоци смо да смо већ почели са тим процесом увођењем различитих садржаја“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске је истакла значај да су студенти и професори задовољни условима студирања и рада, те навела и да ће у наредном периоду бити одређених адаптација и реализација обавеза које су преузете у претходном периоду.

„Радује ме што сам данас видјела да је у овој високошколској установи успостављена добра организација рада, али и синергија између наставног кадра и наших будућих умјетника, за које можемо већ рећи да су умјетници, с обзиром на умјетничка дјела која смо данас видјели, а чији су аутори“, рекла је предсједница Републике.