Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас у Добоју Центар за културу и образовање и обишла радове на Гимназији „Јован Дучић“.

Предсједница Републике Српске изразила је задовољство што су на подручју Добоја санирани сви приоритетни објекти и што се креће у реконструкцију Центра за културу и образовање.

Предсједница Цвијановић рекла је да је епидемија вируса корона помјерила неке приоритете, што је довeло до кашњења са радовима у Центру, али да је данас разговарала са градоначелником Борисом Јеринићем и да ће то убрзано бити реализовано.

Предсједница Републике изјавила је како је задовољна резултатима заједничких подухвата са локалном управом на пројектима уређења. 

„Овдје је велики захват и срећна сам што ћемо у скорије вријеме имати завршен пројекат“, изјавила је предсједница Цвијановић.

Предсједница Републике Српске рекла је да радови који се односе на уређење објекта, у којима су смјештене Гимназија и Основна школе „Доситеј Обрадовић“, премашују милион КМ.

Предсједница Српске оцијенила је да је лако реализовати пројекте када градоначелник и локална управа знају свој посао, делегирају проблеме грађана, знају коме да се обрате за њихово рјешавање и да увежу своје расположиве ресурсе са републичким.