Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија данас су у Мркоњић Граду разговарали са начелником општине Драганом Вођевићем и руководством ове локалне заједнице.
Предсједница Републике Српске изјавила је да ће институције Српске наставити подржавати развој општине Мркоњић Град, те да ће бити завршен пројекат доградње дјечијег вртића, у шта ће бити уложено 350.000 KМ.

Предсједница Цвијановић је изразила задовољство јер ће доградњом вртића бити омогућено формирање јасличке групе.

„Намјера нам је да немамо више листе чекања, те да на овај начин родитељима који желе да упишу дјецу у вртић то буде омогућено“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић је додала и да је радује јер је доста новца из различитих средстава уложено и у обнову основних и средњих школа.

„Имамо и неколико интервенција у сеоским школама, а наставићемо са тим активностима и у наредном периоду. Приоритет су нам услови за боравак наше дјеце у вртићима и школама, као и за рад васпитача, учитеља и наставника“, рекла је предсједница Републике Српске.

Према ријечима предсједнице Цвијановић, у Мркоњић Граду се одвија велики инвестициони циклус у вези са изградњом и реконструкцијом локалних путева, са циљем стварања што бољих услова за живот грађана.