Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић посјетила је данас општину Петровац – Дринић и разговарала са руководством општине.

Предсједница Републике Српске најавила је да ће помоћи овој локалној заједници у реализацији пројекта отварања предшколске установе за коју је већ заинтересовано око 30 породица.

„Имамо изворе финансирања и са других мјеста и на тај начин, удруживањем средстава, доћи ће до реализације тог доброг пројекта“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је додала да је у овој локалној заједници неопходно радити и на путној инфраструктури, те да ће одређени посао урадити и предузеће „Путеви Републике Српске“.

Када је ријеч о пољопривреди, предсједница Цвијановић је навела да су локални пољопривредници укључени у одређене пројекте ресорног министарства.

„Имамо овдје шумско газдинство које запошљава више од 200 људи, сматрам да је то велики финансијски подстрек за породице чији су чланови запослени и у интересу нам је да то одржимо функционалним“, рекла је предсједница Републике Српске.

Након састанка предсједница Цвијановић посјетила је Друштвени дом у изградњи који се финансира из средстава Владе Републике Српске и општине.