Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је са руководством општине Прњавор.

Предсједница Републике Српске је изјавила да је данашњи састанак био прилика да се разговара са начелником Дарком Томашем и његовим сарадницима о будућим плановима, као и да се сумирају неки заједнички резултати, нагласивши да је много пројекта остало иза њих.

Предсједница Цвијановић је навела да је радује то што је од начелника општине чула амбициозан план када су у питању одређени пројекти у инфраструктури.

„То ће значити додатни искорак када је у питању окупљање привредних субјеката на једном мјесту у оквиру пословне зоне и ту сада треба интервенција одређених републичких органа да се убрзају одређене процедуре, да уђемо у конкретизацију тог пројекта“, рекла је предсједница Српске.

Предсједница Републике поручила је грађанима Прњавора да ће Српска и њене институције радити на рјешавању свих важних потреба, било да је ријеч о инфраструктури, градском језгру или руралном развоју, да ће бити присутни и стајати на услузи свим њиховим потребама.

Предсједница Цвијановић је током посјете производном погону Фабрике обуће „Санино“ у Прњавору рекла да, на основу информација које је добила од руководства колектива, код страних инвеститора постоји изражен интерес за наставак сарадње, али и за повећањем обима производње у чему лежи велика пословна шанса.

Предсједница Републике Српске је нагласила да разумије проблем о ангажовању довољног броја радне снаге, на шта указују власници компаније, али да ће заједничким радом републичке и локалне власти и људи који се баве важним привредним пословима бити обезбијеђено оно што је неопходно за пословање.

Предсједница Републике је напоменула да у „Санину“ ради огроман број људи и да је фабрика огроман ресурс за сваку општину, па и оне веће него што је то Прњавор.

„На републичким и локалним властима остаје обавеза да тијесно сарађују са привредницима, да сви заједно правимо бољи амбијент и коначно видимо резултате тог заједничког рада, а у Прњавору се они виде“, истакла је предсједница Српске.

Предсједница Републике Српске посјетила је и сирану „Миланковић“ у Доњим Палачковцима код Прњавора која прозводи аутохтоне врсте сирева, кајмака и других млијечних производа на традиционалан начин.