Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић предсједавала је данас, у Палати Републике, првом сједницом Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида Независне Државе Хрватске /НДХ/ у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини.

На сједници су изабрани предсједник и потпредсједник Организационог одбора и именовани чланови Извршног одбора, те утврђен оквирни програм парастоса и помена жртвама злочина-геноцида.

Према оквирном програму, централна манифестација обиљежавања  парастоса и помена жртвама усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини биће одржана 01. маја 2022. године, а дан раније, 30. априла 2022. године,  у Козарској Дубици биће одржана Духовна академија посвећена свим јасеновачким жртвама.

Организациони одбор позвао је све грађане Републике Српске да у што већем броју присуствују обиљежавању Дана сјећања на жртве усташког злочина-геноцида из Другог свјетског рата у Доњој Градини.