Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарали су данас у Градској управи са руководством Града Бањалуке.

Предсједница Републике Српске истакла је да су институције Српске опредијељене да у свакој локалној заједници раде на добробит грађана, те да ће и у Бањалуци бити реализовани пројекти о којима је данас било ријечи, попут изградње моста у насељу Чесма, тротоара у Залужанима, што ће у безбједносном смислу значити много.

„Бавили смо се и питањем културе, а то је кућа Милановића за коју сматрам да заслужује да буде на културној мапи не само Бањалуке, већ цијеле Републике Српске“, рекла је предсједница Републике.

Предсједница Цвијановић је додала да се од Градске управе захтијевало да буду ријешена имовинско-правна питања у вези са изградњом двије трафостанице, што су пројекти од значаја и за грађане и за привреду у Бањалуци, укупне вриједности 20 милиона КМ.

Предсједница Српске је нагласила да је новац обезбијеђен и да очекују да град заврши своје обавезе.

Предсједница Републике је напоменула да су у Бањалуци реализовани, у току или ће бити урађени бројни пројекти које су иницирале републичке институције, попут обезбјеђивања нових медицинских садржаја у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, изградња Медицинског факултета, Средње медицинске школе и осталог.

„Годинама смо овдје интервенисали када је ријеч о студентским домовима, изградња и реконструкција факултета и школа, тако да можемо рећи да је то континуирана активност и настављамо даље“, рекла је предсједница Цвијановић.

Предсједница Српске је додала да је разговарано и о томе да Мањача буде велики туристички ресурсни центар, са ски-лифтом и осталим важним садржајима.