Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић примила је данас, у свом кабинету, у наступну посјету амбасадора Републике Италије Марка ди Руца.

Овом приликом, предсједница Цвијановић упознала је амбасадора Ди Руца са актуелном политичком и економском ситуацијом у Српској и БиХ, као и активностима које институције Републике Српске, у складу са својим надлежностима, проводе са циљем унапређења привредног амбијента.

Предсједница Цвијановић је током разговора истакла опредијељеност институција Републике Српске ка европским интеграцијама уз досљедно поштовање уставних надлежности свих нивоа власти у БиХ и Дејтонског мировног споразума.

Саговорници су заједнички оцијенили да је привредна сарадња Српске и Италије добра, те нагласили да постоји значајан потенцијал да се пријатељски односи додатно унаприједе кроз реализацију значајних пројеката у областима инфраструктуре, туризма и трговине.

Предсједница Цвијановић пожељела је амбасадору Ди Руцу успјешан рад, те изразила наду да ће током његовог мандата односи Српске и Италије наставити да јачају.